Mali sajam sporta03.09.2018.

Mali sajam sporta - Zrenjanin
Prvog dana školske godine grad Zrenjanin bio je po prvi put domaćin Malog sajma sporta. U renoviranoj legendarnoj hali "Medison" okupili su se mladi iz preko 40 sportova koji su se družili sa osnovcima i srednjoškolcima. Uz pomoć Sportskog saveza Srbije još jednom su mališani imali priliku da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, upoznaju pravila kao i uspehe. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek tom prilikom je izjavio:

-  Ove godine smo izabrali za jedno od odredišta grad Zrenjanin - grad sporta. Ovde su ponikli mnogi šampioni poput Branislava Simića, braće Grbić, Ivane

Španović i mnogih drugih. I sam sam bio član zrenjaninskog Proletera 10 godina i
vežu me lepe uspomene za ovaj grad. Sportski savez Srbije maksimalno pomaže granske i gradske saveze kako bi zajedničkim snagama sport digli na viši nivo. Bitno se ulaže i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i krenuli. Tako sam

i ja počeo da se bavim rvanjem i svojoj osnovnoj školi.  Ovde smo da najmlađima budemo uzor i podrška, jer svi oni sanjaju da budu Vanja Udovičić, Viktor Nemeš, Ivana Španović, Novak Đoković... Ono što je moje, kao predsednika  Sportskog saveza Srbije je da obezbedimo što bolje uslove da se bave sportom, da što više budu na igralištima, a ne  za kompijuterom ili mobilnim telefonom, jer jedino tako ćemo imati zdravu decu i buduće šampione. Svečanom otvaranju zrenjaninskog Malog sajma sporta prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan, kao i predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Ovaj događaj su svojim prisustvom uveličali i legendarni Zrenjaninci Branislav Simić, Miroslava Najdanovski, Vladimir Grbić.GALERIJA SLIKA SA MALOG SAJMA


Četvrti po redu mali sajam sporta
Čačak – U sportskoj hali KK Borac održan je prvi Mali sajam sporta u organizaciji novoformiranog Čačanskog sportskog saveza i Sportskog saveza Srbije. Sportski klubovi sa teritorije grada predstavili su svoje programe, a sve u cilju što veće implementacije dece i omladine u sistem sporta. Sportskoj manifestaciji u hali kraj Morave prisustvovao je predsednik Sportskog saveza Srbije, Aleksandar Šoštar. Pored predsednika manifestaciji su prisustvovali i mr Nemanja Svjetličić direktor direktor sajma sporta i Dane Korica savetnik predsednika.  „Naš savez se trudi da uskladu sa finansijskim mogućnostima, obiđe sve gradove i prezentuje sportske klubove na pravi način. Zdovoljstvo mi je što se i grad Čačak našao na listi gradova koje obilazimo. Cilj akcije jeste što bolja prezentacija klubova kako bi što veći broj dece i omladine počeo da se bavi sportom, tako da projekat smatramo uspešnim onda kad čujemo da su klubovi dobili nove članove“, izjavio je Šoštar. 
Čačanski sportski savez skoro je oformljen, a prema rečima predsednika Milorada Đondrića, Mali sajam sporta je idealan način da se prdstave lokalni klubovi. „Želimo da naše klubove predstavimo u najboljem mogućem svetlu, ne samo ovde u Čačku nego i na predstojećem sajmu sporta u Beogradu. Siguran sam da imamo šta da pokažemo“, istakao je Đondrić. Prema rečima, Vladana Milića, pomoćnika gradonačelnika, Čačak je oduvek bio grad sporta. „Lokalna vlast ulaže u sport i uvek smo ponosni na uspehe svih naših sportista. Očekujemo i dobru saradnju sa Sportskim savezom Srbije“, naveo je Milić.

Treći po redu "Mali sajam sporta"
Velika Plana vrvela od mališana

Manifestacija Sportskog saveza Srbije - Mali sajam sporta odrzan je ove godine treći put. Domaćin je bila Velika Plana. Posetioci su mogli da se upoznaju sa brojnim sportskim disciplinama i da se oprobaju u raznim veštinama.

Predstavnike Sportskog saveza Srbije primio je predsednik opštine Igor Matković. Razgovarano je o polożaju sporta i mogućnostima još bolje saradnje sa Sportskim savezom Srbije. Brojne posetioce su pozdravili d
irektor sajma mr Nemanja Svjetličić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, pomocnik ministra Darko Udovičić i predsednik opštine Velika Plana Igor Matković. Salu u Velikoj Plani ispunilo je preko 750 mališana iz raznih sportova dok su im podršku sa tribina davali njihovi roditelji i stariji drugari. Organizatori i domaćini su na kraju manifestacije mogli da zaključe da je ovo samo još jedna u nizu uspešno održana akcija Sportskog saveza Srbije a sve to zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta koji je i pokrovitelj ovakfih akcija i manifestacija. 


Drugi po redu "Mali sajam sporta"

U Arilju 15.6.2017. godine Sportski savez Srbije i Sportski savez Arilja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovao je akciju „Mali sajam sporta“ gde su učenici škola iz Arilja i lokalni klubovi prezentovali svoje aktivnosti. Sportski savez Srbije će tom prilikom poklonili školama lopte za fudbal, košarku i odbojku. Ovoj akciji prisustvovaće predsednik opštine Arilje i predsednik Aleksandar Šoštar 
sa saradnicima.
Ova manifestacija održala se u Sportskoj dvorani u Arilju sa početkom u 12 časova.

Manifestaciji su prisustvovali svi klubovi sa teritorije opštine Arilje, ispred opštine prisutne je pozdravio Velibor Stojadinović, ispred sportskog saveza Arilja generalni sekretar a ispred Sportskog saveza Srbije manifestaciji su prisustvovali predsednik Aleksandar Šoštar, mr Nemanja Svjetličić i Dane Korica.


Prvi po redu "Mali sajam sporta"

29. maja u aleksinačkoj hali sportova održan je prvi po redu “Mali Sajam Sporta”. Ovu veliku manifestaciju organizovali su Sportski savez Srbije, sportski savez opštine Aleksinac, opština Aleksinac, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Domaćini su se potrudili da ova svečanost ostane urezana u pamćenje svih mališana koji u njoj učestvovali ili došli da je posmatraju. U opštini Aleksinac su zainteresovani za ulaganje u sport i da rekreativnim i profesionalnim sportistima obezbede dobre uslove, a deci pruže što veći izbor sportova kojim mogu da se bave.

Mali sajam je održan u prelepoj atmosferi prepune dvorane u Aleksincu, a predstavio se najveći broj sportskih kolektiva iz ovog mesta. Sve štandove je obišao predsednik sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar sa predstavnicima grada.

Najzanimljivi deo ovog svojevrsnog spektakla činili su upravo oni za koje je on i namenjen, devojčice i dečaci koji se bave sportom. Posetiocima u dvorani, od kojih su najveći deo činili upravo njihovi roditelji, pokazali su deo od onoga što uče u svojim sportskim kolektivima i još jednom potvrdili da je to vreme potrošeno na pravi način.

Ovakvi događaji ne prave od dece šampione, ali ih na pravi način motivišu da uđu u sport i pravilno se razvijaju. Aleksinački “Mali sajam sporta” je prvi u nizu koji sledi I tek će se održavati širom Srbije a, završni će biti veliki Sajam Sporta 2017. I održaće se na beogradskom sajmištu u periodu od 24. do 26. novembra ove godine.