https://sr-rs.facebook.com/sportskisavezsrbije
https://www.instagram.com/sportski_savez_srbije/
www.mos.gov.rs

Sportski savez Srbije
www.sportskisavezsrbije.rs   www.serbiansport.com

Završene sportske igre mladih na Adi Ciganliji

Sportske igre mladih za Srbiju uspešno su završene. Turniri po Srbiji počeli su u aprilu i do završnog takmičenja u Beogradu čak 58.125 dečaka i devojčica oprobalo se u deset sportova.

Njih 1.021 obezbedilo je plasman u Beograd, gde su se od 17. do 21. takmičili za naslov najboljeg u svojoj zemlji, ali i družili i sticali nova iskustva.

- Prezadovoljni smo, iza nas je i te kako uspešna sezona koju smo kada su takmičenja u Srbiji u pitanju, završili sjajnim rezultatima u Beogradu. Iza nas su četiri divna dana na terenima Ade Ciganlije. Dobili smo i takmičare koji će predstavljati Srbiju u Splitu, na veliko međunarodnom regionalnom finalu sredinom avgusta. U ovoj sezoni premašili smo mnoga očekivanja i postavili rekorde. Veliku zahvalnost dugujemo deci Srbije, za nas su svi oni pobednici - istakla je na ceremoniji dodele medalja Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije.


Srbiji zlato na EJOFU - Andrea Stojadinov šampionka u džudou

Srpska džudistkinja Andrea Stojadinov je u kategoriji do 48 kilograma osvojila zlatnu medelju na EJOF-u. Andrea Stojadinov je u prvom kolu turnira bila slobodna, dok je u drugom savladala Belgijanku Amelien Dekers posle samo 27 sekundi borbe. U trećem kolu se borila protiv Leoni Gonzales iz Francuske koju je savladala na vazari čime se plasirala u polufinale. Srpkinja je u polufinalnoj borbi, posle četiri minuta, pobedila Zeliha Cinci iz Turske. U finalu se susrela sa Holađankom Naomi Van Krevel, koju je savladala na ipon poen posle 2:10 borbe.

- Ovo je predivno iskustvo. EJOF kao replika Olimpijskih igara veoma mi se svideo, i cermonija otvaranja i atmosfera, sve je divno. Time mi je možda čak i ulepšalo medalju koju sam sada donela. Mnogo mi je drago što se čula naša himna na postolju i što sam se okitila zlatom - rekla je Andrea Stojadinov.

Zakon
 o sportu: („Službeni glasnik RS”, br. 10/2016-5)

Statut Sportskog saveza Srbije 2016. godina

Pravilnik o bližim uslovima za obavljanje sportskih aktivnosti i sportskih delatnosti: 42/2017-74

Pravilnik o nadležnim nacionalnim sportskim savezima za sportske grane i oblasti sporta u Republici Srbiji: 95/2016-42

Pravilnik o nacionalnoj kategorizaciji sportova: 12/2017-16

Pravilnik o sportskim granama od posebnog značaja za Republiku Srbiju: 95/2016-41

Pravilnik o proceduri za davanje mišljenja za organizaciju velikih međunarodnih sportskih takmičenja

Pravilnik o odobravanju i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta: 64/2016-120

Statistika u oblasti sporta - Sportski savez Srbije