20.04.2018.
47. Zlatni pojas Čačka

Karate klub "Borac" iz Čačka ove godine po 47. put organizovai je međunarodni karate turnir "Zlatni pojas Čačka" 20. i 21. Aprila. "Zlatni pojas Čačka" je najstariji i najkvalitetniji pozivni turnir u Evropi. Zbog svog kvaliteta, tradicije i značaja, ovaj turnir se nalazi na zvaničnom kalendaru takmičenja Evropske karate federacije. 
Ovogodišnji turnir okupio je preko 2000  učesnika a među njima veliki broj evropskih i svetskih karate šampiona iz zemlje i inostranstva. Sportski savez Srbije dao svoj doprinos ovom turniru. Predsednik karate federacije - Slavoljub Piper u znak zahvalnosti uputio specijalno priznanje predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku a koji je u njegovo ime primio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković. Generalni sekretar Goran Marinković je pohvalio ovu manifestaciju rečima: "Čast nam je da kao Sportski savez Srbije podrzimo 47 medjunarodni karate turnir " Zlatni pojas Čačka". Učešće su uzele  23 zemlje, odnosno  preko 1000 takmičara i na tome može samo da se čestita. Čestitam karate klubu "Borac" na ovako dobroj organizaciji, na promociji grada Čacka i karatea ali i sporta generalno. Ovo je samo dokaz da "Zlatni pojas Čačka" postaje brend grada kojim svakako treba da se ponose.

17.04.2018.
Majska nagrada Sportskog saveza Srbije

Sportski savez Srbije i ove godine organizuje tradicionalnu dodelu najvećeg društvenog sportskog priznanja - Majska nagrada. Dodela priznanja će se održati u Domu Narodne Skupštine, Trg Nikole Pašića 13 u petak 18.05.2018. godine sa početkom od 12 časova. Očekujemo Vas u holu Doma Narodne Skupštine od 11:30 časova.

13.04.2018.
Savez za predškolski sport posetio Sportski savez Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković primili na sastanak Savez za predškolski sport. Navedeni savez još uvek nije prepoznat od interesa za Republiku Srbiju stoga samim tim ne može da bude član Sportskog saveza Srbije. Ipak Savez za predškolski sport svojim radom i rezultatima probija svoj put ka prepoznavanju od interesa za RS a nakon toga sledi i pridruživanje Sportskom savezu Srbije. Ciljevi Saveza je da se deca edukuju ali adekvatno i od strane stručnih trenera. Neophodno je da treneri, posebno koji rade sa decom, budu stručno i adekvatno edukovani za taj rad.12.04.2018.
Čirliding savez u Sportskom savezu Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković primili predsednicu Čirliding saveza Srbije. Sastanku prisustvao i dr. prof. Nenad Đurđević radi pružanja pravne pomoći za rešavanje nekoliko važnih pitanja za konkretan savez. 


11.04.2018.
Sportski savez Srbije ugostio Joga savez

Predstavnici Joga saveza Srbije posetili Sportski savez Srbije. Savez su primili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Tema sastanka je izmena pravilnika o sportu Republike Srbije zbog greške koja je upisana u zapisnik kategorišući Jogu kao sport.


11.04.2018.
Savez za skijanje na vodi i vejkbord u poseti Sportskom savezu Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković održali sastanak sa Savezom za skijanje na vodi i vejk bord. Predsednik Bruno Fekete i Duška Ignjatović tražili pomoć od Sportskog saveza Srbije za kupovinu sportske opreme koja je neophodna za ostvarivanje rezultata na predstojećim takmičenjima. Oprema koja se još uvek koristi je stara dve decenije i više nije upotrebljiva. 

10.04.2018.
Predsednik Sportskog saveza Srbije u poseti Senti

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, posetio je opštinu Senta. Ovom prilikom predsednik je uručio komplete lopti za školu 11. novembar i sastao se sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave kao i Sportskog saveza opštine Senta. On je ovom prilikom razgovarao o tekućem stanju u ovom sportskom savezu eventualnim problemima i rešenjima i napomenuo da će Sportski savez Srbije u narednom periodu nastojati da obiđe sve svoje članice na lokalu.
04.04.2018.
Održana sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije

Na predlog funkcionera Čačanskog sportskog saveza, da budu domaćini Upravnom odboru Sportskog saveza Srbije, danas je u Čačku održana sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije. Sednici je predhodila poseta opštini Čačak, predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića, ugostili su Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika, Dušan Radojević, član gradskog veća, Milorad Đondrić, predsednik Čačanskog sportskog saveza, Dobrilo Jojić, podpredsednik ČSS i Ivana Vukajlović predsednica komisije za sport.

Sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije je zakazana sa početkom u 14 časova u hotelu "Livade". Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su sa još 16 članova Upravnog odbora, više od 3 sata dogovarali i usvajali plan koji je od presudnog značaja za unapređenje i dalji rad kancelarija Sportskog saveza Srbije.
Posle uspešno završene sednice Upravnog odbora, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su iskoristili priliku i odazvali se na poziv i posetili našu legendu košarke gospodina Radmila Mišovića.


Da se dan kompletira bilo je još potrebno i da se poseti Čačanski sportski savez što su predsednik Davor Štefanek i sekretar Goran Marinković i uradili. Prilikom posete kancelarija ČSS i razgovora sa čelnicima ovog saveza došlo se do zaključka da Čačanski sportski Savez ima izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom što doprinosi razvoju sporta u Čačku i boljem funkcionisanju Saveza a i lokalnih klubova, što je za svaku pohvalu. Posle poseta ČSS predsednik Štefanek i sekretar Marinković su iskoristili priliku i obišli još nekoliko lokalnih klubova.
31.3 2018
50. godina karatea u Vojvodini

U svečanoj sali skupštine opštine održana je akademija 50 godina karatea u Vojvodini. Prvo se gostima obratila gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović a zatim pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić. Od prisutnih gostiju na akademiji su još bili Davor Štefanek predsednik Sportskog Saveza Srbije, Goran Marinković generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije, Slavoljub Piper predsednik Karate Federacije Srbije i još mnogi drugi sportski radnici,sudije i sportisti. Svečanost su uveličali učenici srednje muzičke škole iz Sombora.
28.03.2018.
Sportski savez Srbije ugostio predstavnike iz Vranja

Predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković primili su u prostorijama Sportskog saveza Srbije predstavnike Vranjanskog sporta i to predsednika Sportskog saveza Vranje Nebojšu Cvetkovića, sefa kabineta gradonačelnika Tanju Zlatković i člana upravnog odbora Slađana Stanojkovića. Predstavljen je ogroman problem koji postoji u Sportskom savezu Vranja. Naime, Sportski savez je do nedavne promene rukovodstva, 2016. godine funkcionisao sa nebrojeno mnogo nepravilnosti koje nisu opravdane. Sadašnje rukovodstvo je sa pravom rukovođenja preuzelo i dug od 23 miliona koji postoji prema Sportskom centru Vranje. Takođe pokrenuti su razni sudski sporovi od strane radnika koji se više ne vode kao zaposleni a kojih je bilo čak 31. Predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije će u saradnji sa profesorom Nenadom Đurđevićem naći najbolje rešenje kako bi se trenutna situacija u Vranju rešila na miran a pre svega zakonski ispravan i regularan način. Ovom prilikom je predsednik Sportskog saveza Srbije napomenuo da svi teritorijalni sportski savezi u Republici Srbiji mogu da se obrate Sportskog savezu Srbije za rešavanje tekučih problema a da je na nama da nadjemo rešenje da te probleme rešimo i da našim članicama izađemo u susret.

27.03.2018.
Predstavnici orijentiringa u poseti Sportskom savezu Srbije

Predsednik, Davor Štefanek i generalni sekretar, Goran Marinković primili su na sastanak Sportski savez Orijentiringa. Tema sastanka je svetski dan Orijentiringa koji je počeo sa realizacijom pre dve godine. Učestvuje 79 zemalja u svetu dok Srbija zauzima sedmo mesto na svetskoj listi. Bilo je obuhvaćeno 37 lokacija i 7 gradova. Orijentiring je sport koji je od prošle godine priznat kao sport od značaja za Republiku Srbiju od strane Ministarstva omladine i sporta. Objašnjeno je i kako orijentiring razvija ekološku svest kod dece. Cilj orijentiringa je da se što više približi mladima s obzirom da nema toliku prepoznatljivost kao ostali sportovi.

Predsednik i generalni sekretar su izrazili volju i želju da se pomogne ovom savezu kako u promociji i unapređenju ovog sporta tako i u pomoći sa svim ostalim problemima sa kojima se ovaj savez suočava.

23.03.2018.
14. Evropske kompanijske igre

Više od 1.000 takmičara iz zemlje i inostranstva učestvuje na 14. Evropskim kompanijskim zimskim igrama koje naša zemlja organizuje od 21. do 25. marta na Kopaoniku. Asocijacija sport za sve Srbije je još jednom dorasla zadatku i organizovala sjajnu manifestaciju. Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su bili izvanredno dočekani od strane predsednika Asocijacije sport za sve Srbije, Velizara Đerića kome se zahvalljujemo na pozivu i još jednom čestitamo na izvanredno organizovanoj manifestaciji. 

Predsednik i generalni sekretar su iskoristili ovu priliku te se sastali i sa predstavnicima sa Kosova i Metohije i to predsednikom opštine Zubin Potok, predsednikom Sportskog saveza Kosova i Metohije i generalnim sekretarom.

20.03.2018.
Predsednik i generalni sekretar u poseti Sokolskom društvu Vojvodina

U Novom Sadu je 14. marta 2017. godine održano međuokružno takmičenje za učenice osnovnih i srednjih škola u ženskoj sportskoj gimnastici. Nastupilo je 165 učenica osnovnih i srednjih škola u četiri uzrasne kategorije.

Takmičenje i Sokolsko društvo „Vojvodina“ Novi Sad posetio je olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, pozdravljen dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom. Pored predsednika manifestaciji je prisustvovao i generalni sekretar, Goran Marinković.

Kvalifikovane škole i pojedince očekuje Republičko prvenstvo osnovnih i srednjih škola u sportskoj gimnastici 27. i 28. marta u Pirotu.


14.03.2018.
Predsednik i generalni sekretar u poseti Pokrajini

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, posetili su danas Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, sportski savez Vojvodine kao i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta. Ovom prilikom rukovodstvo Sportskog saveza Srbije je bilo na sastanku sa Vladimirom Batezom, pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu, Slobodanom Boškanom, predsednikom sportskog saveza Vojvodine, dr Župić Danijelom direktorom Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta. 09.03.2018.
Rođendan Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije

''Zavod za sport i medicinu sporta RS je u protekloj godini ostvario napredak na mnogim poljima. Rekonstrukciju izdvojenog odeljenja Omladinsko - sportskog kampa Karataš je priveo kraju, unapredio poslovanje sportsko - medicinskih ambulanti koje imamo u državi poput onih u Kosovskoj Mitrovici i Pirotu, kroz promociju naše kuće poslali smo građanima jasan signal koliko je bitno da sport treba da bude besplatan i time skrećući pažnju na važnost bavljenja sportom i rekreacijom, a kao dokaz naše posvećenosti tome, obnovili smo i nadogradili Trim stazu u Košutnjaku koja je i najmodernija u državi. Vrednosti sporta zapravo su stubovi na kojima počiva kvalitetno društvo sa jednakim mogućnostima za sve, pruživši mu, kao što sam rekao, besplatan sport'', istakao je direktor Bojović. Ispred Sportskog saveza Srbije rođendanu je prisustvovao savetnik mr Nemanja Svjetličić.
09.03.2018.
Proglašeni najbolji sportisti Aranđelovca

U veoma prijatnom ambijentu restorana sportskog centra "Šumadija" u Aranđelovcu, proglašeni su najbolji sportisti, sportski radnici i podeljena su priznanja onima koji su doprineli razvoju sporta u ovoj opštini. U prepunom restoranu, program je vodio generalni sekretar sportskog saveza Aranđelovac a nagrade su uručili predsednik opštine, predsednik sportskog saveza Aranđelovac i predstavnik Sportskog saveza Srbije, Milan Šobot.05.03.2018.
Sportski savez Srbije podržao Fondaciju mladih sportista Srbije

Vođeni znanjem i bogatim iskustvom u sportskom radu sa mladim sportistima, svesni njihovih potencijala, ogromnih talenata i želje da postanu veliki šampioni, i upoznati sa njihovim potrebama, kao i preprekama koje moraju prevazići na putu do sportskog trona, aprila 2017. godine smo osnivanjem FONDACIJE MLADIH SPORTISTA SRBIJE, ideju o konkretnoj pomoći mladim talentima sporta pretočili u delo.

Fondaciju je podržao i Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Davorom Štefanekom.

Na konferenciji za štampu ispred Sportskog saveza Srbije govorio je mr Nemanja Svjetličić.

02.03.2018.
Veče šampiona - Donji Milanovac, proglašeni najbolji u Majdanpeku za 2017. godinu

Danas, 02. marta 2018. godine u Donjem Milanovcu, u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje, održana je tradicionalnalna manifestacija “Veče Šampiona”, sa početkom u 18 časova, na kojoj su bila dodeljena priznanja najboljim sportistima opštine Majdanpek za 2017-tu godinu. “Veče šampiona”, je svojim prisustvom uveličao predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek koji je bio u prisustvu generalnog sekretara Gorana Marinkovića. U izložbenom prostoru, nakon manifestacije, je bila izložba originalnih eksponata proslavljenog fudbalera Dejana Ramba Petkovića.02.03.2018.
Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek posetio Asocijaciju Sport za sve Srbije

Zlatni olimijac i odskoro predsednik Sportskog saveza Srbije gospodin Davor Štefanek, v.d. generalnog sekretara gospodin Goran Marinković i gospođica Kristina Salijević danas su bili gosti Asocijacije Sport za sve Srbije.

Goste, u ime domaćina pozdravili su predsednik gospodin Velizar Đerić, gen. Sekretar mr Jezdimir Marsenić, predsednik Stručnog odbora prof. dr Dušan Mitić kao i članovi Upravnog odbora gospodin Slobodan Unković i gospodin Duško Jovičić.

Domaćini i gosti su u prijatnom razgovoru podsetili na višegodišnju uspešnu saradnju ovih dveju sportskih organizacija. U kvalitetu i značaju te saradnje treba tražiti i razlog zašto je baš Sport za sve bio izbor za prvu Nacionalnu sportsku organizaciju koju je ovaj reprezentativni sastav Sportskog saveza Srbije posetio.

Ističući značaj masovnog sporta za programski koncept Sportskog saveza Srbije na ostvarivanju vrhunskih sportskih dostignuća a posebno na značaj sportskih aktivnosti za unapređenje i očuvanje zdravlja nacije.


28.02.2018.
Izgradnja multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku 

Ministar omladinei sporta Vanja Udovičić najavio je radove na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku koji će početi ove godine. Objekat multifunkcionalne dvorane će biti u sklopu Nacionalnog trening centra u okviru kompleksa SRC „Košutnjak“ u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a prostiraće se na površini od 3,36 ha. Ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.

U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sporstko penjanje i dizanje tegova. Svaki od pomenutih sportovaće imati autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, specijalizovana borilišta, streljanu i veštačk ustenu, saune, prostorije za masažu, namenske teretane, kancelarije za trenere. Prostorije u okviru multifunkcionalne dvorane namenjene svakomod pomenutih sportova prostiraćese na površini od po 800 m2 do 1.000 m2, a u skladu sa zahtevima pojedinačnih sportskih saveza kao i standardima za ove sportove.

Poredtoga, na raspolaganju će biti i zajednički sadržaji u okviru objekta zona za relaksaciju, glavna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom. 

„Želimo da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, već das portisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre", istakao je ministar Udovičić.

“Ulaganjem u ovako veliki objekat na svetskom nivou, država pokazuje koliko su joj važni sportisti i sportski radnici. Ovom multifunkcionalnom dvoranom, koja će se izgraditi, stvaraju nam se izuzetni uslovi za treniranje, a na nama je da vredno treniramoi nastavimo da Srbiji donosimo medalje”, rekao je naš zlatni olimpijski rvač Davor Štefanek.


26.02.2018.
Pomoć džudistima

Džudo savez Srbije uz pomoć Ministarstva omladine i sporta nabavio je 576 strunjača, za devet novih borilišta za džudo sport, koji su raspoređeni u tri regiona, po tri tatamija u Vojvodinu, centralnu Srbiju i Beograd. Ministar Udovičić i predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov uručili su danas beogradskim džudo klubovima donaciju. Tatamiji će doprineti razvoju i promociji džudo sporta,  pozitivno uticati na kvalitet organizacije budućih takmičenja u Beogradu i celoj Srbiji.

„Verujem da će ove strunjače omogućiti da što više dece trenira džudo i doprineti da se u javnosti stvori još bolja slika o ovom sportu“, istakao je ministar Udovičić.

„Želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću u ime svih članova Džudo saveza Srbije na podršci i pomoći od 6 miliona dinara za nabavku tatamija koja nam puno znači“, rekao je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov. Na ovom događaju učestvovalo je više od 100 mladih džudista, takmičara beogradskih klubova, koji su demonstrirali svoje veštine.

Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i džudista Nemanja Majdov.


24.02.2018.
Održan mini turnir SOFA challenge na Košutnjaku

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek prisustvovali su danas omladinskom turniru SOFA challengeu održanom u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

SOFA (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) je danas organizovala prvi u nizu događaja pod nazivom SOFA challenge gde se okupilo oko 200 mladih studentske populacije koji koriste usluge besplatne rekreacije i koji su se na mini turniru  nadmetali u sedam sportova. Današnja akcija je još jedna koja popularizuje ovaj projekat, koji je namenjen studentima i mladima od 18 do 30 godina. Ovo udruženje broji 26.000 registrovanih članova.


22.02.2018.
"Oprema za 100 fiskulturnih sala u Srbiji"

U okviru akcije „Oprema za 100 fiskulturnih sala u Srbiji“, koju sprovode Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport Srbije, Osnovna škola „Đorđe Krstić“ na Čukarici dobila je dve table za koš sa obručima, dva rukometna gola, mrežu za odbojku i 40 lopti za kolektivne sportove. Donaciju je uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je zajedno sa državnim sekretarima Predragom Peruničićem i Darkom Stanićem, članom Opštinskog veća Zoranom Adamovićem i predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom posetio školu. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek rekao je da je izuzetno važno ulagati u školski sport, jer je i sam krenuo da trenira rvanje u svojoj osnovnoj školi. On je naglasio da će Sposrtski savez Srbije maksimalno da podrži ovu akciju Ministarstva omladine i sporta, kako bi što više škola opremili loptama, strunjačama, košarkaškim tablama, koševima, golovima, kako bi se deca maksimalno posvetila sportu i bila što manje na ulici.21.02.2018.
Pravilnik o knjizi članova

U skladu sa Zakonom o sportu i Pravilnikom o knjizi članova, društava i saveza u oblasti sporta Ministarstva omladine i sporta RS (Službeni Glasnik RS od 31. januara 2018 god.) sa ciljem ažuriranja Knjige članova Sportskog saveza Srbije, neophodno je dostaviti sledeće podatke i to:

Popunjen obrazac br. 3 potpisan od strane ovlašćenog lica za zastupanje vaše organizacije.
Kopiju rešenja Agencije za privredne registre (ukoliko je bilo izmena dostavite sve kopije APR od usvajanja novog Zakona za sport RS od 2011. godine.)
Sve navedene podatke dostaviti kancelariji Sportskog saveza Srbije putem meila (sport@eunet.rs) ili na adresu ul. Makedonska 28/ II, 11000 Beograd, najkasnije do 06.3.2018. godine.

Obrazac 3 i Pravilnik o knjizi članova.


17.02.2018.
Skupština opštinskog Sportskog saveza Ćićevac

Odžana je u sportskom centru Ćićevac, nagrade su uručili predsednik oštinskog sportskog saveza Dragan Jovanović,generalni sekretar Saša Mitić i predstavnik Sportskog saveza Srbije Marković Miloš savetnik za marketing i menadžment.
Lista najuspešnijih u sportu za 2017. godinu u opštini Ćićevac:

Najuspešnija sportska organizacija - klub: FK Trudbenik - Stalać
Najuspešniji sportista (seniori): Srba Stojadinović
Perspektivni mladi sportista (sve kategorije): Luka Veljović


15.02.2018.
Pomozimo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija

Isaiji Pantiću je u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

 

Posle puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji bolnice u Londonu, svetski priznati patolog dr Žak Tomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.


Uputstvo za uplate u dolarima
: Intermediary: SWIFT code:CITIUS33 ABA routing code: 021000089 CITIBANK n.a. New York, NY United States Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA

 

Uputstvo za uplate u eurima: Intermediary: BCITITMM Intesa Sanpaolo spa Milano Italy Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA


14.02.2018.
Najbolji sportisti grada Zrenjanina

Svetski šampion u rvanju Viktor Nemeš i bronzana karatistkinja sa evropskog šampionata i prvakinja Balkana Sanja Cvrkota dobitnici su godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2017. godinu u seniorskoj kategoriji. Najbolje sportske ekipe su Stonoteniski klub invalida “K2” u muškoj, i Ženski odbojkaški klub “Klek MD Zrenjanin”, u ženskoj konkurenciji. Ta priznanja uručena su im danas na tradicionalnoj svečanosti u Gradskoj kući, a s obzirom da su Nemeš i Cvrkota na pripremama van Zrenjanina, u njihovo ime nagrade su primili predstavnici klubova. Svake godine krovna gradska sportska asocijacija nagrađuje najbolje sportiste, sportske ekipe, sportske stručnjake-trenere, sportske radnike, stručnjake u sportu, sportske sudije, sponzore-donatore i propagandiste na teritoriji Grada Zrenjanina i dodeljuje posebna priznanja za ostvarene rezultate i doprinos afirmaciji sporta. Na konkurs za godišnju nagradu Sportskog saveza za proteklu godinu stiglo je ukupno 58 predloga, a Upravni odbor Saveza izabrao je dobitnike u 12 kategorija, ukupno njih 27. Ispred Sportskog saveza Srbije manifestaciji je prisustvovao savetnik za stručni rad u sportu i antidoping, Milan Šobot koji je ovom prilikom uručio i nagrade.

10.02.2018.
Evaluacija predkampovskih aktivnosti – sportski dan

Povodom ovogodisnjeg prvog kampa koji će se realiziovati pod organizacijom CZO „Radionica zdravog života“ Beograd, od 14.2.2018 do .17.2.2018. na planini Rtanj, sproveden  je sportski dan na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Mladi iz doma „Jovan Jovanović Zmaj“ su bili gosti pomenutog fakulteta, tom prilikom su bili upoznati sa kompletnim sadržajem i asortimanom aktivnosti koji je prethodno bio konceptualizovan od strane mentora projekata, a ujedno i profesora fakulteta. Program je bio sadržajan uz organizovano upoznavanje dece sa fakultetom. Svečanost je otvorio dekan fakulteta prof.dr Saša Jakovljević,kao i mentor prof.dr Darko Mitrović. Poklone i potpisane majice od predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka podelio je mladima gdin. Miloš Marković u ime Sportskog saveza Srbije. Mladi su imali priliku da odgledaju kratak film o antologiji fakulteta, kao i da odslušaju kratko predavanje koje je održala kustos muzeja Ivana Mitrović. Nakon toga mladi su se uputili u medicinsko istraživačku laboratoriju na fakultetu gde su mogli da se upoznaju sa različitim aspektima naučno istraživačkog rada u delatnosti sporta. Dočekali su ih studenti doktorskih studija fakulteta, gde su im objasnili način funkcionisanja aparature, kao i njenu primenjivost prilikom istraživačkih radova. Mladi su mogli i da se nakon toga oprobaju u bazičnom testu za proveru snage, odnosno dinamometrijskoj sondi, koja beleži rezultate stiska šake. Rezultate sa svojim imenima, bez kompeticijskih primesa, kao i bez ocenjivačkih parametara su dobili kao jednu vrstu sertifikata.


09.02.2018.
Proglašeni najbolji sportisti Petrovca na Mlavi

Katarina Sikiruš reprezentativka u streličarstvu, državna rekorderka i šampionka, članica kluba „Knez Lazar“ i Zoran Stojanović, atletičar kluba „Dragutin Tomašević“, učesnik maratona u Atini i Beču kao i brojnih polumaratona, drugoplasirani na Novosadskom polumaratonu prošle godine, primili su priznanja za najbolje sportiste Opštine Petrovac na Mlavi u 2017. u tradicionalnom izboru koji je organizovao Sportski savez Petrovca na Mlavi, pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac na Mlavi i uz tehničku i medijsku podršku Kulturno prosvetnog centra i RTV Mlava. Ispred Sportskog saveza Srbije manifestaciji je prisustvovao Milan Šobot savetnik za stručni rad u sportu i antidoping koji je ovom prilikom uručio i neke od nagrada.

07.02.2018.
Konferencija za medije – 51. “Beli kros”

U prostorijama Skupštine grada Beogada organizacioni odbor ”Belog krosa” održao je konferenciju za medije povodom 51. po redu takmičenja koje će biti održano u Beogradu 11.02.2018. na terenima Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku. Konferenciji su prisustvovali predsednik organizaciong odbora Zoran Predić, direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, mladi atletičar i promoter krosa Nikola Raičević, direktor i osnivač krosa Brana Radović uz brojne predstavnike medija. Sportski savez Srbije je predstavljao stručni saradnik Slobodan Hranisavljević, koji je prisutne pozdravio u ime saveza i predsednika Davora Štefaneka, koji je iz objektivnih razloga bio sprečen da prisustvuje ovoj konferenciji.


06.02.2018.
Predsednik Davor Štefanek gost RTS-a

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek gostovao je na RTS-u. U sportskom dneviku u sekciji 1 na 1, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek odgovarao je na pitanja čuvenog sportskog novinara Radoslava Simića. Celokupan intervju možete pogledati na video snimku, minutaža od 7:25 do 12:15.

06.02.2018.
Predstavnici vojske Srbije u Sportskom savezu Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković obavili su sastanak sa Generalom Sinišom Radovićem, šefom kabineta ministra odbrane Aleksandra Vulina  koji je između ostalog šef delegacije za sport, potpukovnikom Aleksandrom Miloradovićem i potpukovnikom Nenadom Milosavljevićem u prostorijama Sportskog saveza Srbije. 03.02.2018.
Prvenstvo Srbije za kadete po svetskim standardima

Obećano - učinjeno. Vrhunska organizacija na svakom domaćem prvenstvu države, ukratko bi bio opis takmičenje za kadete u Šumicama. Džudo savez Srbije I džudo savez Beograda su još jednom dorasli zadatku I napravili vrhunsku atmosferu u subotu 03.02.2018. godine na prvenstvu Srbije za kadete u džudou. Ispred Sportskog saveza Srbije takmičenju je prisustvovao Miloš Marković koji je ujedno I podpredsednik džudo saveza Beograda.02.02.2018.
Dan sporta i izbor sportiste godine u Odžacima

Predsednik SSS Davor Štefanek je pozdravio sve prisutne i podstakao ih na dalji napredak priznajući da je i sam kao sportista imao veoma teške uslove za treniranje i napredak ali je pohvalio državnu vlast koja se u poslednjih nekoliko godina trudi da obezbedi što bolje uslove novim mladim sportistima. S obzirom na težak početak obećao je da je to i razlog njegovog napredka na trenutnu funkciju kako bi što više pomogao napretku sporta u Srbiji.
31.01.2018.
Dodeljena priznanja najboljim novinarima i sportistima

Rvač Viktor Nemeš i odbojkašica Tijana Bošković izabrani su za najbolje sportiste u 2017. Svetskom šampionu trofej je predao prethodni dobitnik, olimpijski prvak i novi predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Umesto Tijane koja se zbog profesionalnih obaveza nalazi u Istanbulu, nagradu je primio njen ujak Vlada. Evropska šampionka u odbojci zahvalila je video porukom prisutnima na trofeju i obećala nove uspehe.

30.01.2018.
Proglašeni najbolji sportisti grada Vranja

Umesto aktuelnog predsednika Sportskog saveza Srbije, Davora Štefaneka, 55. manifestaciji najboljih u vranjskom sportu prisustvovao je Vranjanac Slađan Stanojković Prike, član upravnog odbora SSS.
24.01.2018.
Konferencija "Fer plej, fer lajf" u organizaciji Tanjuga

Fer plej, fer lajf", u organizaciji Tanjuga i Ministarstva omladine i sporta, počela je danas u beogradskom hotelu Metropol. Prisustvuju predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova, pravde, kao i ministar sporta Vanja Udovičić, a tu si i internacionalni fudbalski sudija Milorad Mažić, predstavnik UEFA Mašimiliano Mićenzi, te Milan Janković, direktor za brend i sponzorstva kompanije SKS365 Malta.24.01.2018.
Najbolji sportisti Požarevca, predsedniku Davoru Štefaneku uručena statua Kneza Miloša

Danas, 25. januara u Svečanim salonima gradskog zdanja, u organizaciji Sportskog saveza Grada Požarevca i NIDP „Reč naroda“ održana se akcija „Sportista godine“ po 58. put. Prisutnim gostima obratio se prvo Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca koji je istakao da je ovo događaj od velikog značaja, ali i tradicije jer traje 58 godina. 
24.01.2018.
Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek dobio specijalno priznanje

U sali Ivo Andrić hotela Metropol Palace, AMSS, MSS i SAKSS, su organizovali dodelu specijalnih priznanja i proglašenje najboljih sportista u auto, moto i karting sportu. Ovom prilikom predsedniku Sportskog saveza Srbije, Davoru Štefaneku je dodeljeno specijalno priznanje za zalaganje i doprinos u auto, moto i karting sportu. Sportski savez Srbije će i ubuduće nastojati da poboljša sport u Republici Srbiji kako bi što više mladih imalo mogućnosti da se bave raznolikim aktivnostima.


22.01.2018.
Proglašeni najbolji sportisti Sombora


U Narodnom pozorištu u Somboru, proglašeni su najbolji sportisti za 2017. godinu. 
U prepunoj sali somborskog Narodnog pozorišta moglo se videti bezbroj uspešnih somborskih sportista koji su obeležili 2017. godinu i učinili Sombor ponosnim. Ispred Sportskog saveza Srbije kao najmasovnije organizacije na Balkanu, ovoj manifestaciji su prisustvovali, predsednik Davor Štefanek i vd generalnog sekretara, Goran Marinković. 04.01.2018.
Prva konstitutivna sednica upravnog odbora Sportskog saveza Srbije

U hotelu Crown Plaza, održana je prva konstitutivna sednica upravnog odbora Sportskog saveza Srbije. Sednici upravnog odbora su prisustvovali svi članovi i potpredsednici osim Ivane Maksimović Anđušić koja je zbog sportskih obaveza bila opravdano odsutna. Na sednici je odlučeno i VD generalnog sekretara i ovom prilikom je jednoglasno usvojen predlog predsednika Davora Štefaneka da ovu funkciju vrši istaknuti sportski radnik i bivši fudbaler gospodin Goran Marinković.

04.01.2018.
Predsednik Davor Štefanek uručio lopte nezbrinutoj deci

Odmah početkom nove 2018. godine i stupanja na novu funkciju predsednik Sportskog saveza Srbije sa vd generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem i saradnicima mr Nemanjom Svjetličićem i Milanom Šobot uručio je komplete lopti (fudbalska, košarkaška i odbojkaška) mališanimu u domu za nezbrinutu decu Jovan Jovanović Zmaj. Inače dom za nezbrinutu decu Jovan Jovanović Zmaj je jedan od 6 domova u sklopu Zvečanske.